Деактивираните акаунти във Facebook могат да се използват за шпиониране от сенките

Facebook е известен с това, че иска да запази куките си във вас. Трудно бихте накарали Facebook да изтрие медиите и информацията, която вече има за вас, и по същия начин, докато можете да деактивирате акаунта си, не можете да го изтриете. Всъщност можете да деактивирате и да активирате отново акаунта си по прищявка толкова пъти и толкова често, колкото искате. Това може да звучи полезно или дори удобно за онези от вас, които са едновременно импулсивни и нерешителни. Тази способност обаче може да бъде опасна; деактивиране на акаунт може да се използва за шпионира други акаунти във Facebook от сенките от използване на акаунти, които изглежда не съществуват .





Методът е открит от Шах Махмуд и Иво Десмед в Университетски колеж в Лондон които са показали, че този специален вид дезактивиране на дебнене на акаунти е почти невъзможно да се открие и почти невъзможно да се спре поради вратички в настройките за поверителност на Facebook. Ако Facebook знае какво е добро за себе си, веднага ще ги закърпи. Процесът протича малко по този начин.

Първо правите нов акаунт. Вие мога направете това със собствения си акаунт, ако наистина, наистина трябва да шпионирате някого, с когото вече сте приятели и можете да се разделите с акаунта си, за да го направите. Обикновено новият акаунт е пътят. След това, приятел на вашата марка. Има различни начини да се направи това, но когато става въпрос за хора, които играят бързо и свободно с приятелство, това е доста лесно. Накрая деактивирате акаунта си. След това сте готови за стелт пълзене.



Но деактивирахте акаунта си; как работи това? Просто, просто активирате отново акаунта си всеки път, когато искате да надникнете в хората, които шпионирате, и след това да го деактивирате веднага щом приключите. Когато деактивирате акаунта си, вече няма да се показвате в списъците с приятели на приятелите си, което прави невъзможно да коригират настройките ви за поверителност или да се откажат. Когато активирате отново, ще се върнете за кратко в списъците, но вашите цели няма да получат известие, че отново съществувате. Единственият начин, по който биха могли да забележат, е глупав късмет или цял ден да гледат отпусната челюст в списъка с приятели и ако активирате само за няколко минути, за да шпионирате, едва ли можете да се докоснете до радара. Деактивирането на акаунта ви по същество влиза в режим на стелт.

За щастие, Facebook може да издаде неограничен брой корекции за това доста лесно, или като предупреди хората, когато техните приятели напуснат или се присъединят към Facebook (възможно), като постави някакво ограничение на новоактивирани акаунти (да, нали), или включва деактивирани акаунти, които все още имат статус на приятели в списъка с приятели, където те могат да бъдат приятелски или да бъдат променени настройките им за поверителност (най-вероятно). За момента обаче всички сталкери, използващи този метод - който може и да не е бил преди излизането на новините - са практически невъзможни за откриване или справяне. Това е, разбира се, освен ако не следите отблизо с кого сте приятел, което е най-добрият начин да се справите с дебненето във Facebook на всички разновидности, настоящи и бъдещи.

(чрез Buzzfeed )



Относно вашите интереси

  • Как да приемете приятел за 24 часа
  • Orbit Gum и други компании използват приложения за извличане на ВСИЧКИ ваши данни във Facebook
  • Как да направите яростни лица във Facebook чата
  • Работодателите и колежите искат вашата парола за Facebook